· 

Verschil composteerbaar & biologisch afbreekbaar

Wat is het verschil nou eigenlijk tussen composteerbaar en biologisch afbreekbaar. En wat betekenen deze twee eigenlijk? En waarom is dit belangrijk?

 

We kunnen in ieder geval nu al zeggen, goed bezig jij! Als je wilt weten wat het betekend, het wilt uitleggen aan - en delen met mensen is swOwl al mega blij met deze vooruitgang :).

 

Misleidend

De benamingen Biologisch afbreekbaar, composteerbaar, Bio-based & recyclen zitten wel allemaal in hetzelfde straatje 'verminder vervuiling' te bivakeren. Het plastic is al gemaakt, aluminium ook, mais is laten groeien, maar hoe zorgen we dat er niet meer komt, maar het ook niet weggegooid wordt. Of.. hoe (snel) breekt het af.

 

Biologisch afbreekbaar is mega misleidend! Plastic is namelijk óók biologisch afbreekbaar. Dit komt omdat er aan biologisch afbreekbaar geen tijd verbonden is. 

Biologisch afbreekbaar

Composteerbaar

Bio-Based

Recyclen


Wat is 'Composteerbaar'?

Doorlinkonderwerpen: 

- uitputting grond

- verwilder je tuin

herfst blaadjes in de tuin geeft voeding aan grond... natuurlijke cyclus. De natuur heeft het allemaal alang uitgekient en doet niets voor niets. hoe zorg je voor geen wortelrot, maar kun je de natuur helpen zichzelf te voeden?

- wildernis leren mooi vinden in plaats van menselijk organiseren. 

composteren uitleg.

Wat is biologisch afbreekbaar

Moeder natuur uitgeput

Vervuiling

Bio-based & Recyclen

Reactie schrijven

Commentaren: 0